Хід «Слоном» проти команди Володимира Зеленського у Хмельницькому

Х

Хід «Слоном» проти команди Володимира Зеленського у Хмельницькому

Буквально декілька днів тому політичні кола області схвилювала новина про кадрові зміни в Хмельницькій ОДА, а саме: призначення заступником Голови ОДА депутата ляшківця Олександра Дехтярука.
Відразу, це призначення, почали пов’язувати з майбутнім призначенням Голови ОДА,  яке відбудеться скоріш за все відразу після парламентських виборів. Нібито саме Олександр Дехтярук і має бути новим очільником Хмельниччини. Але це тільки чутки, які не мають нічого спільного з реальністю.

 Призначав Дехтярука заступником Володимир Калініченко, який в даний час тимчасово виконує обов’язки голови ОДА. Пан Калініченко втримався на посаді  з часів ще після майданного губернатора Леоніда Пруса, який очолював область за квотою на той час нардепа ударівця Олександра Корнійчука. Губернатор Прус, запам’ятався тим, що не приймав самостійних рішень, а по всіх питаннях консультувався з Корнійчуком та вистрибував через вікно втікаючи від протестувальників, про казуси Леоніда Пруса неодноразово писали Хмельницькі ЗМІ.

 Потім вже і сам Корнійчук очолював Хмельницьку ОДА не без лоббі заступника Адміністрації президента Порошенка – Віталія Ковальчука.

Вважається, що призначення Олександра Дехтярука, який є близьким соратником Олександра Корнійчука, за інформацією сайту «Посіпаки» він був помічником у Корнійчука в часи депутатства одіозного політика, заступником в облдержадміністрацію, це не тільки намагання вхопитись за шматок владного пирога, хоч на декілька днів, а й цілеспрямована провокація проти команди новообраного Президента на Хмельниччині. Адже більш одіозних політиків ніж Корнійчук та Дехтярук важко знайти на теренах області. А тим паче, що в команди Корнійчука після звільнення ставленика Гереги  Лозового розв’язалися руки, кадри Корнійчука, яких не вдалося герегівцям вибити з теплих крісел очолюють і по нині ще багато управлінь та відділів владної вертикалі і тепер можна очікувати, що в період зміни влади їхні апетити відновляться, тим паче маючи своїх людей хоч і тимчасово в верхівці обласної влади, але про апетити з якими працювали люди з цієї команди згодом. 

  Тож хто ж такий Олександр Дехтярук?

Олександр Миколайович Дехтярук – відомий у Полонному ще з 90-х рекетир на прізвисько «Слон», в середині 2000-х Олександр Миколайович вже перекваліфікувався в підприємця заволодів КП «Буртинський завод вогнетривів» і пішов в політику. В цей період, перебуваючи на посаді заступника голови Полонської районної ради порушив закон і проти нього була відкрита кримінальна справа за №13/5489.
Олександру Дехтяруку інкримінували ст.. 358 КК України. (підроблення документів). Як закінчилась дана історія автору на жаль не відомо.

   Зоряний час Олександра Дехтярука розпочався у 2014 році. Після перемоги Революції Гідності. Сам Дехтярук вирішив піти шляхом свого старшого товариша Корнійчука і залишився «в тіні», пролобіювавши призначення головою Полонської РДА Анатолія Рибачка, та директором Хмельницького обласного управління освіти Олега Фасолі. Особливо Дехтярук засвітився в розбірках ударівців і свободівців за ключові посади в області як писало видання «Є»:  «епопея із звільненням губернатора Леоніда Пруса продовжилась сьогодні, 3 липня. О 10-й годині на прийом до першого заступника голови Хмельницької облдержадміністрації рушили декілька сотень людей. Основна маса – чоловіки. Керували ними ударівці: депутат Полонської районної ради Олександр Дехтярук та голова виконкому міської партійної організації Василь Куйдан.»
В той же час у Полонному почала закручуватись цікава історія навколо Полонського гранітного кар’єру, де теж можна простежити інтереси угрупування Корнійчука, які в Полонному представляє саме пан Дехтярук. Історія з переходом майна з рук у руки на комбінаті досягла свого піку вже в часи перебування на посаді голови ОДА саме Олександра Корнійчука, як писав Незалежний Громадський Портал: «Наразі на території Полонного завдяки ПАТ «Полонський гірничий комбінат» склалася надзвичайно складна криміногенна ситуація, виражена як в рейдерстві посадовими   особами причетними до діяльності  ПАТ «Полонський гірничий комбінат» так і грабежі, ухиленні від сплати податків, фіктивному підприємництві, легалізації доходів одержаних злочинним шляхом. За виявленими фактами порушено кримінальне провадження стосовно розкрадання арештованого майна комбінату та вчинення інших протиправний дій.»

До слова, на даний час головними акціонерами ПАТ «Полонський гірничий комбінат»  є: громадянка Російської Федерації –  Фокіна М.С. – 49,45% акцій, Голова правління Синишин О.А. – 24,72% акцій, Каплична В.М. (яка є родичкою Капличного А.М., який представляється представником ПАТ «Полонський гірничий комбінат»)- 24,72% акцій.

Саме Капличний Анатолій Миколайович, який засвітився у історії з Полонським гранітним кар’єром і близько пов’язаний з Олександром Корнійчуком. Про їхню близькість свідчить активна участь обох в місцевих виборах 2015 року від партії «Народний контроль»

В той же період керівництва Корнійчуком Хмельницькою областю, Олександр Дехтярук ставить ще одного свого пішака Головою Полонської РДА – Віктора Солодкого.

Пізніше Віктор Солодкий погорів на хабарі у більш як 30 тисяч доларів.
Брав Солодкий ці кошти для себе, чи в «общак» встановить слідство.

 До речі, Дєхтярук в різні часи курував багато партій у Полонному УНП, Партію регіонів і в той же час «УДАР»  «Народний контроль», який очолював все той же Віктор Солодкий та Радикальну партію Ляшка, така діяльність і забезпечує  постійність потоків з районного та обласного бюджетів, через наближених до наших героїв людей.

   Тож напрошується висновок, що саме ці люди окрім намагання востаннє насолодитися бюджетними схемами також намагаються вставити палки в колеса новообраному Президенту Володимиру Зеленському. Напевно саме Корнійчук і координує цей чорний саботаж пов’язуючи команду Зеленського з одіозними фігурами зі своєї шахівниці, а можливо, керівництво здійснюється з самих верхів партії Порошенка – Віталієм Ковальчуком.

Однозначно тільки те, що це направлена провокація проти «Зе команди» в переддень Парламенських виборів.

Недавні записи

Останні коментарі

Архіви

Категорії

Мета