Вони маніпулюють, а ми ллємо жовч

В

До того, як урочисто написати на сторінці свого профілю у соцмережі “я всьо поняв, пазл зійшовся”, варто усвідомити одну річ. Маніпулюють абсолютно всі політики. Просто одні маніпуляції ми вважаємо маніпуляціями. А інші – ні. Але це не означає, що їх нема.

Просунутіші маніпуляції перемагають. Ті, що експлуатують застарілі методи і форми, програють. Страх у постреволюційному соціумі – застарілий та недієвий метод. Він має потужний вплив лише у глибоко тоталітарних державах. В інших випадках призводить до того, що одні настрашуються та зляться на тих, хто не настрашується.

Ще варто усвідомити: велика політика не знає поняття “чистий і стабільний”. Всі без винятку політики готові безкінечно переформатовуватися та перефарбовуватися.

Наразі ми бачимо політика вищого ешалону, який більше 20 років тому починав з майже лівих ідей, а вже нині у Раду готовий іти з правими гаслами. Саме зараз ми бачимо нового політика, який у кожен сегмент виборців закидав необхідний меседж та здобув нечувану перемогу. Нічого чіткого нікому і не пообіцявши.


Саме так меншість здобуває контроль над більшістю. А ми чублимося, обзиваємося, ділимося на табори, бризкаємо жовчу, уявляємо себе вищою расою тощо.

Недавні записи

Останні коментарі

Архіви

Категорії

Мета