Подив: фігури Мазура чомусь таки вкриють автофарбою

П

Гарна новина – фігури, створені скульптором Миколою Мазуром, реставрують. Йдеться про кілька металевих конструкцій у сквері ім. Т. Шевченка.

До сьогодні їх лише підфарбовували. Багатьма шарами маскували проблеми. Тим часом фігури псувалися й іржавіли. А ще на них писали погані слова. Тож нинішній ремонт – реальне велике досягнення.

Не дуже гарна новина: після зняття фарби, зварювання та грунтування фігури вкриють автомобільною фарбою. І тут виникає ось яка думка. Під автофарбу треба виводити ідеальну поверхню. Досконало зачищати від іржі. Так, аби не лишалося дірочок розміром, навіть як укол голки. Бо інакше ця іржа знову почне поширюватися. І фарба злетить знову. Афтофарба любить ідеально чистий метал. Не дарма такі роботи серед авторемонтників вважаються найдорожчими. За них беруться лише справжні профі.

Чому масляна фарба у такому випадку була би краще? Ця фарба не боїться так сильно корозії. Якщо навіть корозія знову з’явиться, її буде простіше зняти, зачистити та перефарбувати.

Я розумію намагання зробити краще. Але варто добре подумати, чи доцільно ось так? Чи потім це стане ще одним приводом для знущань. Мовляв, от як дарма витратили гроші.

Увага: так придумали робити не люди на фото 🙂

Недавні записи

Останні коментарі

Архіви

Категорії

Мета