Шарій – тест на вшивість

Ш

“Чому ви не напишете про Шарія?” – спитали мене нещодавно. І дійсно – треба виправити цю прикру помилку.

Та що всі до нього причепилися? Нормальний чувак! Зробив велику справу у боротьбі проти екс-президента! Тож далі про те, чому шарійщина все ж – небезпечне явище. І на які питання треба отримати відповідь, аби дійти такого висновку.

Bonjour!

З цим блогером ви не зустрінетесь тут. Бо він мовить чи то з Парижу. Чи то з Ніделандів. Не працює, а так, за своїми ж словами, розважається. Фішка у тому, що, на відміну від українських блогерів, цей виступає винятково соло. Тобто ніякого діалогу у ютубі. Ніяких незручних питань лоб в лоб. Притиснути до стінки не вийде!

Ми вам всьо пакажем!

Шарія сприймають, як розслідувача та викривача з нейтральними політичними поглядами. От, до прикладу, у 2014 він нібито показав документи, що свідчать про український слід у збиванні боїнга МН17. А ще – у його блозі засвітився чувак, який нібито український військовий та особисто запускав ракету, ціливши у пасажирський літак. Ніяких доказів справжності не надав. Але чи багато з нас готові перевіряти факти?

Старый вонючий вброс?

Так Шарій каже про свою роботу на Росію. Яке ФСБ? Який Кремль? Він – нейтральний! Приваблива приманка, якщо не копати глибше. І тут постає найголовніше питання: як назвати те, що зараз на Донбасі? Шарій, а за ним і його прихильники впевнено вам скажуть: “гражданская война”! На уточнення про росіян шарійщики зазначать: це бідні найманці, наприклад, якути. І всьо. Нічого собі нейтральність!

До речі, про те, як починали розпалювати конфлікт у Донецьку можна почитати в інтерв’ю з донеччанином Кирилом Фільчаковим, який нині живе і працює у Хмельницькому.

Дурак би не зміг зібрати таку аудиторію

Так він і не дурак. А маніпулятор. Бо пакує паскудство в упаковку презирства до укр. влади. Українці це люблять. І переважно у цій своїй нелюбові праві. Але саме українці у його меседжах зрештою виявляються у всьому винними. Якщо спробуєте знайти відео, де інакше, у вас це не вийде.

Чому хочеться знову любити росіян?

Були такі часи, що Росія наче покаялася. Єльцин всіх переконував: а тепер усе інакше. Захід поміг розібратися їм з Чечнею, притиснути Дагестан та Татарстан. А також підняв ціну на нафту. До РФ потекли нечувані гроші. І цілком логічно – росіяни із задоволенням приймали у себе українців. Зірок естради, фахівців з ядерної енергетики тощо. Досі багато хто про це пам’ятає. І дійсно ж: російська гостинність виглядає привабливо на тлі оцього нашого знецінення – “та я знаю того ____, він взагалі нуль”!

Однак ця дружність – туман, що швидко тане. Варто лише спитати: чий Крим? що на Донбасі? І кровожерливість таки проглядатиме. Ледь не у кожному жителі РФ. У глибині душі переважна більшість їхнього населення схвалює вбивство українців. Давайте будемо чесними.

Айсберг

Лише крихітна частинка зверху і великий шмат – невидимий. Ось так можна описати дії адептів русского міра тут. Ви ніколи навіть не подумаєте, наскільки паскудні речі діються за лаштунками. Приміром, у релігійних московських, так би мовити, осередках. Де деякі їхні батюшки таємно відвідують тренування з бойових мистецтв, готуючись до… Бо Росія без України неможлива.

Не шарік, а бомба

Чергова акція прихильників маніпулятора у Хмельницькому не відбулася. Та пам’ятаємо: оце все не спинилося. А лише трошки сховалося.

Недавні записи

Останні коментарі

Архіви

Категорії

Мета